Buzdolabını Verimli Kullanma Rehberi
Eşyaları Kolay Erişilir Noktalara Yerleştirin
İlk önce kendinize şu soruyu sorun; buzdolabınızı ne kadar tanıyorsunuz? Buzdolabınızın bazı bölümlerinin diğer alanlardan daha sıcak veya daha soğuk olduğunu biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız da bunun bir sakıncası yok. Temel bilgiler olarak buzdolabının üst rafları daha sıcak olurken orta raflardan alt raflara doğru soğukluk artar. Et ve süt ürünleri alt raflarda muhafaza edilmesi gerekirken, kahvaltılık, reçel ve marmelat ürünleri üst raflarda, meyve ve sebzelikler kendi alanlarında, baharat, bakliyat ve çeşniler kapakta yer almalıdır. Doğru yiyecekler doğru alanda konumlandırıldığında ürünlerin raf ömürleri uzamaktadır.
Ambalajı Çıkarın Atın!
Birbirinden farklı malzemeye ve görünüme sahip ambalajlara bakmayı seven var mı? Bizce yok :) Meyvelerin, sebzelerin, kahvaltılıkların, etlerin, bakliyatların ve daha pek çok şeyin etrafına sarılmış şeffaf ambalajı ve kendi ambalajını çıkarın. Ardından, yiyecekleri kategorilere ayırın ve düzenlemek için şeffaf buzdolabı düzenleyici ürünlerini kullanın. Şeffaf ürünler kullanım noktasında pratiklik sağlarken aynı zamanda buzdolabının da düzenli görünmesine destek olur.
Raf Ömrü Kısa Olanları Öne Koyun ve Etiketleyin
“Gözden ırak, gönülden ırak” deyimi bu alanda da geçerli diyebilir miyiz? Toplu alışveriş yaptıktan sonra unutulan ve bozulan ürünler herkesin başına gelebilecek bir detay olsa da bu durumun önüne geçmek için küçük ipuçları bulunur. Tüm bozulabilir malzemeleri ve son kullanma tarihi yakın olan yiyecekleri göz hizasındaki alana düzenleyerek yerleştirince daha kısa zamanda kullanıma teşvik edecektir. Palpak ürünlerinde yer alan etiket kısmına son kullanma tarihi not edildiğinde o ürünü, o süre zarfında tüketmeniz gerektiğini hatırlatacak ve gereksiz gıda israfının önlenmesine yardımcı olacaktır.
Ayırın, Ayrıştırın
Bazen umursamadan yerleştirsek de sebze ve meyvelerin birbirinden ayrılması gerekir. Çoğu meyve, sebzelerin hızlı çürümesine sebebiyet verecek kendine özel bir gaz üretir. Bu nedenle her gıda kendi içerisinde kategorilere ayrılmalıdır. Taze lezzetler için ayrılmış alan kısıtlı ise bu sorun değil. Aynı alana pek çok gıda konulabilir. Meyveler için meyveleri taze tutan kilitli poşet, sebzeler için ise sebzeleri taze tutan kilitli poşet ve yeşillikler için özel üretilen Palfresh kullanılmalıdır. Tüm meyve ve sebzeleri yıkayarak poşetlere yerleştirdiğinizde bozulma derdi olmadan aynı alanda muhafaza edebilirsiniz.