Efsanevi Çikolatalı Muzlu Kurabiye Tarifi

Efsanevi Çikolatalı Muzlu Kurabiye Tarifi
Yumuşacık dokusu, yoğun çikolata aroması ve muzun ferahlığıyla her ısırıkta sizi büyüleyecek, bir tanenin yetmediği işte o enfes kurabiye!



Hazırsanız, mutfağa girip bu harika lezzeti yakalamak için gerekli malzemelere göz atalım:




  • 2 adet olgun muz
  • 1/2 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı çikolata parçacıkları veya doğranmış çikolata
 
Kurabiye Tarifi 
 
Fırını 170 - 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine Palpak Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdını serin.
 


Olgun muzları bir çatal yardımıyla iyice ezin ve püre haline getirin.
 
Bir karıştırma kabında yumuşamış tereyağını ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurtayı ve vanilya özünü ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Karışıma ezilmiş muzları ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Ardından bu kuru karışımı muzlu karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın. Unun tamamen karıştığını görene kadar karıştırmaya devam edin.
 
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzla yuvarlayarak fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Hamurun üzerine hafifçe bastırarak kurabiye şeklini verin.
 
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyelerin kenarlarının hafifçe kızardığını gördüğünüzde fırından çıkarın.
 
Fırından çıkan kurabiyeleri tepside 5 dakika kadar dinlendirin, ardından bir tabağa alarak tamamen soğumalarını sağlayın.
 
Benmari Usulü Çikolata Tarifi
 
Çikolatayı küçük parçalara bölün. Bir tencereye su doldurun ve kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Daha sonra bu tencerenin içine bir kase veya cam bir kap yerleştirin. Çikolatayı tencerenin içine yerleştirin. Çikolata yavaş yavaş erimeye başlayacaktır. Eğer isterseniz hindistancevizi yağı ekleyebilirsiniz. Bu, çikolatanın daha iyi bir kıvam almasına ve kolayca erimesine yardımcı olur. Çikolata erimeye başladığında, düşük ateşte karıştırmaya devam edin. Tamamen eriyene kadar ara sıra karıştırın. Bu süreç genellikle 5 ila 10 dakika arasında değişir.
 
Ve işte,
Kullanıma hazır :)








Çayınızın veya kahvenizin yanında ya da sadece atıştırmalık olarak bu enfes çikolatalı muzlu kurabiyelerin tadını çıkarın!
 
Bu tarif, çikolata ve muz severlerin kalbini fethedecek bir lezzet vaat ediyor. Herkesin beğeneceği bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz. 
 
Afiyet olsun!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.